Om

 

Dekormåleri

Jag är traditionellt utbildad dekorationsmålare och har länge arbetat med både renovering och restaurering av gammalt måleri såväl som nyproduktion. Arbetsmiljöerna har varit allt från slott och trappuppgångar till förortslägenheter och motorhuvar. Jag arbetar på och med de flesta material, dock med förkärlek för klassiska material och tekniker. Att kombinera innovation med väl beprövade metoder är något av ett signum. Jag utför både traditionellt dekorativt måleri som ådring, marmorering, förgyllning och illusionsmåleri likväl som motivlackering.

Tavelmåleri

De klassiska teknikerna återspeglas även i tavelmåleriet bl a i form av laseringar och så kallad “drickamålning” (pilsner och torra färgpigment). Något som ger tavlorna en viss särpräglel. Ett annat arv från det gamla dekorations- och kyrkomåleriet är en förkärlek för symbolism, både väl synligt och undangömt i de mörka lagren.

Förutom olja arbetar jag oftats i harts, akryl och akvarell, och motiven varierar mellan klassisk trompe le oil, mardrömmar, satir och allsköns monstrum. Nästan alltid med en twist åt det morbida och absurda i surrealistisk anda.

 Bakgrund

Jag har arbetat med dekorativt måleri och konst i cirka femton år. Lärlingsutbildningen har skett hos Linoljemålarna i Sigtuna, där kyrko- och slottsmåleriet inleddes, samt hos Henriks Träfantasi, där fokus låg det mer innovativa dekormåleriet samt möbelsnickeri. Jag är även utbildad på Nordiska akademien för dekorativt måleri.

 Tillsammans med Johan Enocson drev jag även under flera år det numera insomnade Galleri Lucy Ford som låg på Tomtebogatan 12 i Stockholm. Ett galleri som bland annat fick epitetet ”Galleriet för förbjuden konst”, efter ett flertal uppmärksammade utställningar.

Förutom den egna verksamheten är jag även en del av gerilla-galleriet Gorz som är ett kollektiv av konstnärer med en okonventionell syn på hur kultur presenteras i offentligheten. För mer info gå in på www.gorz.se

 Utställningar i urval:

   ”Sollentuna Konstronda” 2013

    ”Turteatern x3 ” 2013Galleri Gorz

    ”Det var en gång för länge sedan..”2012 Konsthallen

    ”Invigningsutställning” 2012 Galleri Gorz

    “Bortom glömda drömmar” 2011 Galleri Kocks

    ”Ibland när han..” 2010 Konsthallen

    “Pop up Art” 2009 grupputställning Södermalm

    “Regler är regler” 2009 Galleri Vitrin

    “Festivalen Dåren” 2009 Aspudden

    “Skönheten & Odjuret, del 2” 2008 Galleri Lucy Ford

    “Skönheten & Odjuret, del 1” 2008 Svart

    “A tribute to Lucy Ford 2” 2007 Galleri Lucy Ford

    “Samlingsutställning” 2007 Galleri Lucy Ford

    “Galleri Lucy Ford” 2006 Grupputställning

    “Street”, Stockholm. Donation till Flyktingamnesti,

    grupputställning, 2005. Hornstull.

    “No Fun” 2004 Konsthallen

    “A tribute to Lucy Ford” 2003 Konsthallen