Det var en gång för länge sedan

Det var en gång…”. Konstnärerna Daniel Nyholm och Johan Enocson, samt kompositören Christian Sandviknes har i folkloristisk anda illustrerat och ljudsatt kulturella möten och krockar i sagans värld. Ett ständigt aktuellt ämne Om det sen är tomtar och troll eller bara människor som inte kommer överens spelar mindre roll, eftersom det oavsett sammanhang tycks vara samma gamla visa när folk inte lär känna varandra.

Det var en gång tre familjer som bodde i samma skog. Den ena bodde i en stuga, den andra i en jordkula och den tredje lite varstans. Men alla levde de av skogen. Ibland möttes de, men oftast höll de sig på sin kant. Varför det förhöll sig på det viset kan man fråga sig, men av någon anledning valde de att allt som oftast att hålla sig till de sina. Men ibland, som av en händelse, råkade de på varandra. De bodde ju trots allt i samma skog.

Möten har skett, och sker, i alla samhällen och alla tider. Men oavsett sammanhang så sker dessa möten inte alltid smärtfritt. Varför det förhåller sig på det viset kan man sannerligen fråga sig. Rädsla säger vissa, okunskap säger andra, rädsla och okunskap säger en tredje. Men i vilket fall som helst så sker ändå dessa möten. Och ibland så blir det krockar, men ibland blir det riktigt trevligt. Vilket är väl tur det om man nu trots allt bor i samma skog.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment